nuffnang

7 July 2014

Taman Rekreasi Sungai Rambah

Masih di Tanjung piai dan bergerak pulang ke JB . Ondaway nak balik dekat-dekat taman negara jugak ada signboard Taman Rekreasi Awam Sungai Rambah

Bila masuk sana , taman tu menghadap laut..depan laut tu ada la sikit sungai dan kehijauan kampung dan terdapat sebuah muzium kecil iaitu Muzium Bugis . Makan jap then baru masuk muzium tu.Mungkin bagi sesetengah orang tidak begitu berminat untuk masuk ke muzium tu.Sebagai seorang guru,i need to know and rab the knowledge even sebuah muzium kecil..sebab kebetulan ada so apalagi..masuk la kan..korang ada dating pegi muzium ? memang tak romantis tapi dating bukan pegi makan restaurant mahal je..pegi melancong sana sini je, tapi alang-alang dah jejalan apa salahnya ambil ilmu sikit kan :)




wajah kesayanganku :D

Sekian perjalanan hari minggu kami . 2 days only . Oh ya lupa pulak,ondaway nak balik dekat sana jugak ada jeti ke pulau kukup,masa tu dah petang kami pun tak ada info pasal Pulau Kukup so we decide to leave.Rupanya Pulau kukup tu ada Taman Negara bakau terbesar di dunia . Nak ke sana kena naik boat RM5..nak datang sana kena datang awal sebab dia tutup 5 petang .

:)




1 comment:

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.