nuffnang

3 August 2014

Cintaku dulu dan sekarang

Assalamualaikum

''Aku yang dulu bukanlah yg sekarang~ . Dulu rasanya garang sangatlah saya ni,sekarang ni alhamdulillah dah pandai kawal emosi.hehe..Dulu serius je..apatah lagi time nak call jangan haraplah nak call si dia dulu..jual mahal kononnya.Ssebagai seorang perempuan tak dinafikan kita kadang kena jual mahal sikit tapi jangan melampau-lampau ingat kita ada maruah dan prinsip hidup yang tersendiri.Macam mana nak kawal emosi ketika bercinta ? rahsia saya ialah saling percaya antara satu sama lain dan sentiasa berfikiran positive baru lah suatu perhubungan itu kekal dan bahagia.Bila kita stress kita tak boleh lepaskan stress pada si dia.Jadikan stress itu akan mendekatkan diri kita pada si dia.Jadikan stress itu sebagai pengerat kasih sayang kita.Berkongsi dan meluahkan segalanya pada si dia.Nak pohon berbungan cantik kenalah guna baja.Begitu juga dengan situasi cinta.Dulu si dia yang banyak cakap sekarang ni dah terbalik.Haks          
                            

dulu,ayat nak kena serius je setiap masa,bukan apa,baru je perasan dulu dia cakap saya garang sangat susah betul nak mengorat.Nama kena tutup sebab save contact nama dia aje just tambah 'My' kat depan nama dia tu dari dulu sampailah sekarang.Tak romantis ? Lantaklah orang lain panggil sayang ke abang ke mama ke papa ke yang penting semua tu tak berapa penting sebab lepas kahwin perkataan panggilan tu dah hilang aura dan serinya dalam sedar ataupun tidak


Dulu tak faham satu pun keje dia ni asyik nak cari pasal nak cari salah dia aje.Hope lepas ni dia stay aje dalam control room sebab tak kena panas matahari huhu lagipun okey sikit kot kalau nak dibandingkan kena buat keje lain.kita kena tahu pasangan kita apa kerja dia,apa bussiness company dia,apa tugas dia so kita kena faham lagi satu masa kerja..office hour ke shift ke apa ke dia keje shift..dulu selalu tak tahu masa dia keje sekarang dah ada jadual keje dia..dah set 'kemah keming' dah dalam kalendar henfun time tak ada kelas ke weekend ke awal-awal dah prepare nak jumpa sebab dah tahu bila dia keje bila dia offday.Bila dia keje tak ada maknanya dia nak call nak text kite,dulu memang tak faham ingat dia dah tak sayang kite lagi dah..lepas tu berbagai-bagailah bermain kat fikiran ni ada orang lainlah apalah haha tapi time free ada la dia contact 


Dulu ada la mintak break sebab alasan long distance relationship.Dia cakap trauma dan tak boleh nak accept so masa tu saya decide untuk break lepas tu Allah tu maha besar kalau dah jopdoh tak kemana lepas tu dapat duduk dekat rasanya macam baru bercinta feeling macam angau baru je jatuh cinta 


 akhirnya bahagia hehe



:)

No comments:

Post a Comment

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.