nuffnang

4 January 2015

Kenapa Makan Nasi Rasa Mengantuk


Assalamualaikum

Tunggu si dia datang..masa on his way tu hujan lebat so dia drive slow sikit.
Aku pun selalu pesan suruh drive slow je.Tak payah rushing..saya sentiasa ada untuk awak.
Sambil tunggu tu tak tahan sangat dah lapar sangat.

so keluar pegi beli Nasi Goreng Ikan Masin.

''Awak nampak ceria je''
''^.^''
''saya baru siap makan''
''Nasi la tu..kejap lagi teman saya makan kat RNR''

..dalam kereta..

''awak..awak tahu kenapa kita rasa mengantuk lepas makan nasi?''

''tak tahu dan nak tahu..kenapa?''

''sebab dalam nasi ada hormon malas dan mengantuk!''

''iyyyyyeee kee awak ni''
''patut la saya rasa mengantuk je lepas makan''
''control sikit makan tu nanti gemuk''

''tak pe..gemuk kurus saya ni awak tetap sayang saya..:D''
''hihi''



“dan tiadalah suatu pun dari makhluk-makhluk yang bergerak di bumi melainkan Allah jualah Yang menanggung rezekinya” (Surah Hud, ayat 6)




No comments:

Post a Comment

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.