nuffnang

27 February 2016

Lenguh kaki semasa mengandung



Untuk kali pertamanya di 3rd trimester ni aku lenguh kaki. Padahal sehari sebelum tu asyik tido je tak de buat apa pun. Jadi kesimpulannya jangan banyak rehat, kena banyak movement, kena banyak buat keje, pusing-pusing dalam rumah. Rasa nak je buat rendaman kaki dengan Rendaman Herba TYT tapi risau pulak. Memang disyorkan kepada ibu mengandung tapi sebab nak jaga kandungan ni aku terpaksa bataklan hasrat tu. Just rendam dengan air suam je. Lagi satu sebelum tido aku sapu minyak sejuta Rahsia Anugerah kat bawah kaki. Make sure jangan urut..just sapu je tekan-tekan sikit..rasa lega sangat. 


Selalu kalau pregnant orang akan cakap cramp kaki. Sebenarnya 2/3 kali je aku cramp kaki lepas bangun tido pada waktu pagi. Sebenarnya untuk elak cramp kaki ni kita kena minum susu sebelum tido. So bila bangun badan pun rasa segar dna bertenaga. Sebab kita cukup semua nutrien yang dibekalkan susu. 


No comments:

Post a Comment

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.