nuffnang

21 November 2012

Kesedihan Ini


tersangtt dilema . Sesungguhnya arah tujuanku tersangatlah bergelora . Nak training kat terengganu rasa berat hati sangatt . tersangat berat rasanya . bagaimana nanti kehidupan di sana . Di Kota Bharu mengapakah tiada pilihan untuk Computer Technology (System) kat sini. Memanglah ada institutusi tapi..semua student beauty..so terpaksa memikirkan masalah nih .

bila sedih semua masalah datang .  Seringkali terdengar bisikan syaitan. Tak pernah kenal erti putus asa dalam menyesatkan anak Adam.

 Daku tersangatt lah sedih ALLAH.. dah seminggu daku pulih . Tapi kenapa semua ini kembali mengganggu fikiran . Aku tak terdaya ALLAH..Dah habis airmataku berguguran . Ingin sekali ku buka langkah baru kehadapan . 

aku tahu kesedihan itu bukan suatu jalan penyelesaian .

Setiap hari, aku hanya mampu menangis mengenangkan nasibku ini dan berdoa agar Allah mempermudahkan jalanku untuk beribadah.

Semoga suatu hari nanti, aku mampu menjadi seorang muslimah yang solehah dan berjuang demi Islam yang tercinta. Pergilah wahai syaitan-syaitan yang sentiasa mencari jalan untuk menyesatkan manusia!

Ya Allah, Kau bantulah aku dalam perjuanganku untuk menjadi pejuang agama-Mu. Allahuakbar!



#sekali lagi fikirin ini bercelaru tentang dia .  insan itu sangat bersemak dalam kepala  !


2 comments:

  1. Yallah kau permudahkan laa segala yg diminta oleh hamba mu afisya ;)

    ReplyDelete
  2. awk Jna marcello..thanks amin ;) semoga awak juga sentiasa dipermudahkan urusan .

    ReplyDelete

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.