nuffnang

6 February 2013

Pantai Sabak


Dari I dok fikir nak cari keje tu..Dari duk menanggur berbulan ni..ada baiknya fisya sambung study..dah beli nombor pi UPU dah . ni kira sijil ke tiga fisya sepanjang edup ni selepas sekolah menengah . I apply untuk Shah alam sahaja . Itulah kena berangan . Impian datang selepas kita berangan . Dreams nothing witout action . Jangan nak berangan pegi planet marikh pulak . Kalau kau astronout boleh la berangan nak pegi marikh . Pape pun in teh circle lah kan . Tak sabar dah nak sambung belajar . Masuk kelas jumpa kawan-kawan,,auuww suwitnya pengalaman itu .

Okaylah . Jom ambik angin pantai . Pantai sabak ni kalau korang pegi tak makan otox-otox dan satar memang kerugian teramatlah korang . Fisya tak pernah makan lagi otox-otox yang sedap kat tempat lain . Sini memang sedap . Nak cuba I boleh pos . haha . Tempat lepak dari zaman sekolah sampailah sekarang . Dah lama tak masuk Restoran Tok Kasim restoran terapung..tapi bukan area sini la..atas sikit je dari jalan nak masuk pantai ni . Rindunya restoran tu .Tahun ni tahun lepas tak menjejaki pun lagi restoran terapung tu . O0 bab makan Fisya memang amat arif . hihi . Ada satu lagi restoran terapung..tapi tak pernah masuk pulak..jalan Ondaway nak pegi Cerana Resort . Sape ek nak bawa saya pegi situ ? :'D


Fisya pegi sini dengan budak UMS tahu . almaklumlah cuti sem . Dia tuntut janji nak fisya belanja mee sup . Sedap sangat .. orang kelantan cakap 'sedak sengoti' perkataan tu kalau daily conversation fisya jarang nak sebut,,,tapi selalu dengar dan tahu maksud itu . Last I masuk restoran tahun ni restoran 'Sedak Dok Dek' area Kb . Kalu nak translate dalam bahasa klate ni maksudnya 'tak sedap' . Aku pun tak tahu . Haha




Aku teramatlah sedih hari ini dan hari sebelumnya..nak kata sedih sebab cinta .. i tak bercinta..nak kata sedih sebab kerjaya..I seorang yang berjaya . hm  Tapi aku ini cekal sahaja . Berpura-pura tak ada masalah dan berpura-pura everything is okay . .lalalallalalal Janganlah kau bersedih, cause everything's gonna be OK. .Nanti Fisya citer lain kali ek nape la yang sedih sangat hari ni ..

  ”Dan di antara manusia ada orang yang mengorbankan dirinya karena mencari keridhaan Allah; dan Allah Maha Penyantun kepada hamba-hamba-Nya.”(Q.S Al-Baqarah:2)

#seandainya dirinya tercipta untuk ku relakan aku menjadi miliknya....amin.

 


4 comments:

  1. pantai sabak nie kat mana eh??kelantan ek..nampak macam cantik pantai walaupun air laut dia nampak cam keruh sikit..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai pun kat kelantan..pantai ni area airport Kota Bharu . keruh sebab takdir die macam tu . hehe

      Delete

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.