nuffnang

18 February 2013

Sikap Manusia


Aku tak faham dengan sikap manusia . Pelik sangat kot . Contohnya orang tu dah hina kita dah fitnah kita dah cakap macam-macam dekat kita secara terang terangan mengumpat belakang kita dan post benda bukan - bukan pasal kita yang teruk lagi tulis benda buruk pasal kita . Macamlah dia itu keturunan baik-baik sangat . Nak bentuk orang sila bentuk peribadi keluarga kau dahulu . Jangan nak sibuk hal orang . Lantaklah kau nak sibuk hal aku tapi kau fikir dengan logik la .  Benda macam tu aku tak ambik kisah sangat . Malas nak layan  . Bukan apa..kalau fikir balik tak akan ke mananya . Last nya dia buat macam benda tu tak berlaku padahal dia dah fitnah kita dah burukkan kita . Tapi dia boleh buat tak tahu pulak dengan tindakan dia  ? Tiba-tiba nak bebaik ? Aku tak ada lah nak kisah sangat , Yang penting aku dengan cara aku . Mana aku kisah dengan orang , Nak mengata ke lantaklah . Yang penting aku tak ada nak ikut-ikut perangai orang . Aku macam ini lah .. kadang baik kadang tidak .. alam boleh berubah .. manusia boleh berubah .. tak selamanya orang sama . Iman ada naik ada turun . Bukan malaikat semua nak sempurna . kau tu alim sangat ke sampai nak buat aku jadi macam the real ustazah . come onlah berpijak pada bumi yang nyata . Semua itu hidayah dariNya . Dia boleh tarik semula apa yang diberi

#tengok citer tu aku pun sampai jadi naiki angin 
 
#just to note . Sikap manusia .


3 comments:

  1. memang ada orang2 yang macam ni...biarlah mereka...orang yang iq rendah jangan dilayan dear... tapi my betterhalf selalu berpesan...seorang muslimah yang baik akan sentiasa forgive and forget...

    ReplyDelete
  2. betul tu sis . sebab tu saya lupakan dan biarkan masa yang berlalu . lama-lama nanti dia sendiri akan bosan .

    ReplyDelete

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.