nuffnang

15 February 2013

Kad Perkahwinan itu



Assalamualaikum  . Busy sangat dan keadaan tak berapa sihat . Tadi tengah search pasal shawl . Tetiba ada keluar kad undangan perkahwinan . So dah ada depan mata mommy Impianafida bukak la link tu . phew mantap !

Jom tengok sikit..cuci mata..bila fikir pasal kawin..kad undangan pun nak mencecah RM 1k ..macam 20k tak cukup untuk wedding day . Pelamin dah berapa kan . I ingat bila dah berpangkat tinggi sikit (insyaallah) nak beli semua itu sendiri . Kerusi pelamin berapalah sangat..kalau nak dibandingkan dengan sewa . Contoh kalau sewa dah 2.5k..beli sendiri kerusi  dah 1.3k..at lis ambik upah untuk decoration sahaja . Berbaloi sebab kerusi kita akan dapat . kalau semua sewa semua melayang hua hua . Impian I letew.

Kalau kawin dengan pemandu kapal terbang pilot ke orang yang bagi arahan pada pilot ke gitew boleh la I buat meriah nyee kad sikit

I nak yang macam ini sahaja . mahal wei dekat 1K untuk ,,ala lupa pulak untuk brapa pieces


okay edisi berangan . Kalau boleh kad ndangan kahwin I mestilah exclusive gold / silver printed gitew . Tak mau yang gambar burung ke bunga ke warna warni ke..kalau masa tu I umo 23 yesss I akan pilih semua tu masuk dalam list . Sekarang I dah matang .. nak gold printed atau silver..tak nak sekeping kad .. nak dalam tu mesti ada ucapan..ayat doa semua untuk kebahgaiaan rumah tangga .Semua nak A aje ye..biasa la impian orang bujang tak sama dengan orang yang dah kawin .

Tapi zaman moden nie semua orang create guna FB event . Bia laaa dah I nak bagi invitation card jugak nak buat macam mana..rasa itu lebih penghormatan sikit aa . Dua-dua I buat .. bukan apa senang nak adjust catering hihi . okay salam .

dah 11.32pm..buat masa ni tak boleh nak blogwalking,,kalau mengadap lappy setiap masa bolehh aa..

buat masa ini hanya impian sahaja la ada tapi realiti tak akan ada lagi atas sebab tertentu , parent I suh I beli rumah sendiri kalau nak kawin . I pon dah tak nak menysahkan parent I lagi lepas ni . (Ini yang terakhir I belajar . Lepas ni nanti beranak pinak boleh fikir nak buat PHD ! hee menggunung cita - cita semoga berjaya)  . electronic dah grad . Rangkaian Computer pun dah . lamabt betul intake july ni . Dok Shah Alam la lepas ni setahun lebih . Dekat la dengan Subang,,heee suka suka suka ..  Sebab tu kena belajar lagi sebab nak buat loan rumah bukan senang . Sebab tu I liat nak fikir pasal cinta lagi . Daripada buang masa baik I sebegini sahaja . Rezeki masing-masing .. mana tahu bakal suami I nak sponsor rumah untuk I kan..
 
impianafida
 



7 comments:

  1. sama dengan kakak...suka kad kahwin yang simple tapi elegant dan ekslusif gitu... ^_^

    wah...duduk shah alam ek lepas ni? boleh la chill sama2... ^_^

    ReplyDelete
  2. tu dia..membaziq.meme la kwin skali tapi allah benci umatnya membazir..pikiq2 la sejenak

    ReplyDelete
  3. berimpian besar itu bagus..tapi janganlah kita berlebih-lebih..cukuplah sekadar keperluan..kerana itulah yang terbaik untuk kita sebagai mukminin.. :)

    ReplyDelete
  4. JGN SAMPAI MBAZIR SBB KAD JEMPUTAN NI SLLNYA ORG LEPAS BACA TERUS BUANG..HUHU

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum fida, hee bestnya impian dia. sangat sesuai dgn fida. yang, awak nak sambung belajar lagi ek? amik course apa pula? banyak betul diploma awak..........hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam sheila . fida smbg education lagi..subjek it...utk masa depan anak2..nnt sheila masuk blaja balik fida jadi lecturer sheila .

      Delete

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.