nuffnang

30 April 2013

Medan Trip


Assalamualaikum

Fly from 745 @LCTT Dalam 45 minit sampai Medan Polonia Airport . Pergh punyalah tradisional airport tu.  Dalam 10 minit sampai Medan Hotel . 

Aktiviti pertama : Melawat Muzium Maimun . Masa tu baju I LOVE MEDAN 100 rupiah (enam helai) Okay disebab kan terlalu mengejar yang jauh..hari last kami beli depan hotel je 100rp untuk 5 helai . Ingat tempat lain lagi murah . Rupanya tempat lain 30 rupiah paling murah . (pengajaran)

Aktiviti Kedua : Shopping telekung dan batik (sebelum sampai mall tak ingat nama mall tu haha)

Aktiviti ketiga : Shopping Medan Mall  .Dalam mall tu ada pasar macam wakaf che yeh tu..ahah..apa yang tragik sangat tawar dikira beli . Bengong betul penjual-penjual kat situ . Kite tanya je berapa terus dia letak dalam beg plastic . . siap paksa orang lagi..siap cekik2 orang lagi . Trauma plak rasa . 

Aktiviti keempat : Universitas medan UNIMED .lebih kurang UPSi . 


 
aktiviti kelima : BErastagi . tempat sejuk macam cameron highland . dalam 4 jam dari MEdan . 10 kali mimpi kot sebelum sampai . Oh ya  tempat solat dekat stesem minyak tu kena ambik air dari ting yang diletak diluar tandas. kiteorang dua van.
jom solat jamak kat sini
'kiteorang darurat'
(habes orang dalam van satu lagi tu tak darurat)

kita ganti je la solat jamak 
hoi mana ada dibuat orang..benda tu dah excuse kau nak ganti pulak jamak tu 

hakhak
Photo

ni la berastagi ampak panas tapi sejuk . TQ Ismail ambik gambar kiteorang dari atas . tq tq :d


malas nak mengarang cerita medan buat masa ni sebab banyak jugak duit habes seb baik dapat gaji selepas trip kalau sebelum memang confirm sakan belanja..continue

Nyway nak cakap aku bahagia melayari kehidupan . Semoga kebahgiaan ini kekal sampai akhirat . amin . 

Terima kasih Allah
walau terlampau banyak komitment dalam kehidupan sekarang ni aku masih mampu menghadapinya

i love my family 

i love you all 

   


1 comment:

  1. Bestnya...
    Sesekali perabih duit..apa salahnya....hahahaha.

    ReplyDelete

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.