nuffnang

4 July 2013

Karnival Kecemerlangan Pegawai ILJTM Wilayah Pantai Timur


Assalamualaikum

 Dah lama silence blogging . Busy sikit

Pengenalan :

Karnival ini sebenarna untuk mengeratkan silatulrahim antara pegawai ILJTM wilayah timur . ILJTM atau Institut Latihan Jabatan Tenaga Manusia di bawah Kementerian Sumber Manusia iaitu ADTEC , ILP dan lain-lain . IKBN di bawah Kementerian Belia dan Sukan . Maknanya tak terlibat dalam karnival ini . Pegawai di sini memengang gred J bukan DGA seperti guru di Kementerian Pelajaran Malaysia .

3D2Nkami di ILP Kuantan yang terletak di Gebeng,Pahang .


 We all bertolak jam 10.00 pagi..dalam pukul 12.00 kami stuck di Saujana Terengganu sebab bas rosak . Aku sendiri tak tahu apa masalah bas tu . Yang penting apa yang we all tahu bas tersebut tidak boleh digunakan untuk perjalanan yang jauh . Kiteorang tunggu bas lain datang . Dalam jam 6.00 petang bas yang di nanti tiba .Huh lega laa kan .Penat giler kentang la of cos tersadai di bus stand .

 Dalam pukul 11 kot we all sampai masuk hostel . Bersyukur sebab ILP Marang dah tarik diri nak sertai karnival sebab kiteorang share bilik. we all dah 9 orang ...kalau ILP Marang join maknanye tak ada maknanya kami nak tido lena . Huhu . 

 

Sebelum ni asyik dengar bas orang je yang rosak .. dah kena kat batang hidung sendiri baru tahu macam
mana masinnya garam dan manisnya gula
lawan ADTEC Kemaman . Kebanyakan pegawai ADTEC nampak muda . Seriously nampak macam student
Penutup ; Happy walau bas rosak sebab tu pengalaman pertama dan harap ia kekal menjadi single experience dalam edup ni . Happy jugak batteri fon out,.bila on je ada call masuk dan text from someone..Ingat jugak dia kat saya . Thanks 






















4 comments:

  1. Replies
    1. a'a cik mun..td bukak laptop..skang dah tutup..so x sempat nak mengarang.

      Delete
    2. a'a cik mun..td bukak laptop..skang dah tutup..so x sempat nak mengarang.

      Delete
  2. salam. satu pengalaman yg mengerikan bila bas rosak...ok, abe kie follow blog fida...slmt berpuasa.

    ReplyDelete

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.