nuffnang

28 February 2014

Weekend at Bandaraya Bersejarah Melaka


Assalamualaikum

Pilih untuk stay at Klebang Beach Resort sebab dekat dengan rumah adik si dia yg tersayang,dia plak mestilah bermalam di rumah adiknya.Sewajibnya cuti hari minggu dan kebetulan My S pun cuti.Seharian berjalan pusing mall di bandar melaka dan ke Kolam Air Panas Gadek (lupa nama agaknya dah betul dah)(tengok je orang mandi sebab period haha ) . Masa kat bandar melaka ada lah sikit proud on him sebab dia ingat betul dengan fakta dan sejarah Melaka.Since form 4 sampai lah umur 26 memang dia stay sana sebab parent dia keja sana.Sekarang ni alhamdulillah dah balik kampung halaman,Kelantan.

Time ni langsung tak plan nak bermalam kat sini sebab ingat nak jalan-jalan je tapi sebab dia dah lama sangat tak jumpa adik dia so kiteorang decide untuk stay beberapa hari kat sini.Baju pun aku tak bawak,bawak handbag aje tu pun beg berisi alat tulis.Dah mernda cari baju tapi satu pun ak berkenan sebab masa tu susah nak cari t-shirt yang sesuai.so dua hari jugaklah aku pakai baju yang sama.Dia pulak apa lagi rembat la baju adik dia tu untuk keesokkan harinya.

''saya ni lagi pandai dari awak'' haha apa-apa aje lah sayangku



## lupa nak cakap saya ada kawan nama dia Anis.Boifrend dia keje company under MSC dekat pelabuhan pasir gudang tapi maintenance engineer kena selalu belayar atas kapal tapi tak lama dalam sebulan dua atau paling lama 4 bulan kat laut . Gaji boifren dia RM 20k++ . Saya nak cakap Anis jeles sebab walaupun gaji boifren saya tak adanya nak sampai10k++  dan kiteorg selalu jumpa . haha . Duit bukan segalanya tapi segalanya memerlukan duit . Masa tak boleh beli dengan duit . Anis cakap nak duduk onshore engineer kapal kena ada PHD baru boleh masuk offshore . Macammana nak buat PHD kalau dah duduk kat laut.Pape pun sy doakan Anis dan Azman bahagia walau tahun ni bulan september baru boleh jumpa . Saya dkat Johor dan Anis semakin jeles sebab dia pun nak duduk johor dekat dengan port tapi sayang kelas dia tak ada kat UTM Skudai , So dia kena setia dengan UTM KL.Anis awak tukar la ambik OSHA dapat la stay JB haha


Afisya :)

3 comments:

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.