nuffnang

22 December 2014

Review Kelas Pendawaian dan Pemasangan Elektrik Semester 2

Hari ni tak ada ada nak dibuat.Goyang kaki je.

Just throwback Test Akhir Pendawaian dan Pemasangan Elektrik.
Seronok belajar subjek ni sebab Wiring Bay sorang satu.
So skillnya banyak sikit.Gaduh-gaduh tu tak wujud.Tak sah tak gaduh kalau perempuan.
Actually masa awal-awal semester aku nak jugak bersebelahan dengan bestfriend aku.
Nak buat macam mana dia pilih nak duduk sebelah budak laki.
So aku accept ajelah.
Aku ni jarang-jarang nak terasa.Kalau aku terasa pun time tu je lah aku terasa.
Lepas tu perasaaan tu dah tak wujud.
Semua tu dah berakhir pun.
Masa test ni aku buat sesorang je sebab semua orang dah buat awal.
Aku bab nak buat ramai-ramai bising cenggitu baik aku tarik diri pilih tarikh lain.
Masa diberi 6 jam.Aku siapkan semua ni dalam 3 jam je.
Nak ucap thanks to wiring lab technition sebab banyak bantu dan memberi tunjuk ajar.
Kadang nampak skema je tapi dia baik je maybe tak nak tunjuk kat student hati dia yang baik tu.

Aku rasa lepas ni aku nak buat entry pendawaian.
Just nak sharing ilmu yang ada walau tak banyak.

Aku sebenarnya tak berapa nak reti sangat pun bab wiring.
Kalau teori aku memang A+.
Kalau mengira E+.
Kalau amali boleh la 80 %.
Nak mendawai tak berapa reti tapi kena study litar dulu sehari sebelum kelas.



Itulah hasil air tanganku.
Air tangan ke..hasil kerja lah..haha
Lepas buat semua tibalah masa nak test guna current.
Cam biasa sebelum tu mana aku reti nak membuat pengujian litar.
Aku yakin 100% litar yang aku buat tu betul.
So alhamdulillah :)
Bangga jap haha.

Bila si dia tanya rumah kita nanti kalau nak tambah soket awak boleh buat ?
tak tahu nak jawap apa Haha


okey tengah fikir lepas ni nak buat entry pendawaian..sebab aku tahu sukarnya pemahaman untuk student yang kurang mahir bab pendawaian dan pemasangan elektrik.

Menjunjung aspirasi negara


:)

Nak selitt sikit,
awakk..i love you today and always

2 comments:

  1. Replies
    1. tapi tak reti nak aplikasikan teori dengan amali..teori engineering tapi amali totally skills :D

      Delete

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.