nuffnang

28 January 2016

Pregnancy Vitamin


 Assalamualaikum. Hye

1st tahu pregnant masa week 4. Awalnye result week 4 dah tahu ? Sebenarnya every week sebelum tu memang check and beli pregnancy test kat Guardian. Masa tu beli ada offer buy 2 free 1. Masa tu jugak aku nak start ambik supplement untuk nak gebu gebas gitu. Bagi berseri kulit muka I nie..of cos preparing my beauty for my husband haha. Nak pregnant ni kena makesure apa supplement kite makan supaya tak mengganggu hormon kite untuk pregnancy.  Lepas check UPT, postive maka bermulah pregnancy journey.  Tapi entry ni nak cite pasal vitamin je

Pasal vitamin masa pregnant ni kan ::

  • start minum Anmum Maternal for my baby. Masa tu husband selalu tanya dah bagi baby susu belum? Majoriti young mom's tak nak minum susu masa pregnant sebab they all cakap ''susu buatkan baby besar, susu buatkan mommies kencing manis'' . Terpulanglah pada individu, so bagi yang ada kencing manis I rasa maybe they all boleh ambik Calcium Tablet. 

  • Neorogain Vitamin for baby. Vitamin ni hospital tempat checkup yang bagi. Doctor kater vitamin ni tak jual katt farmasi. Harga vitamin ni RM80/ Neorogain ni banyak jenis. Hasil daripada pembacaan, I found that ada mommies out there yang beli vitamin ni kat guardian, they all dapat dengan harga RM45. Tapi tak sama dengan Neorogain yang aku makan.

  • Calcium Tablet. Vitamin ni doctor jugak yang bagi. Kalau malas ambik susu boleh la ambik Calcium Tablet ni. Sebenarnya I prefer Anmum untuk kalsium sebabnya Anmum ada DHA untuk perkembangan minda baby. Sepanjang 1st trimester je ambik Calcium tablet. 

  • Vitamin Klinik Kesihatan. Sebenarnya vitamin ni Acid Folic, Vitamin B complex dan Iron tablet. Semua vitamin ni kena makan tau untuk kesihatan kita dan kandungan kite..and I never skip all vitamin. 3rd trimester dah tukar Vitamin-vitamin ni pada Zincofer. Nurse cakap sama je all in one.

=====================================
i love you so much my husband !
======================================

No comments:

Post a Comment

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.