nuffnang

12 January 2013

Diary Today ::


Today is sunday . happy sunday .

I woke up at 730 this morning, and then was just laying in bed for 3 and a half hours. I can't get it out of my head.rasa macam tak sudi nak menjadi warga KL .. so bertapalah aku di bumi bandaraya itu lagi buat seketika waktu dan detik.


Beribu-ribu kali dah kita buat silap, tidak pernah pun kita benci dekat diri sendri. Tapi bila org lain buat silap, baru sekali, sudah benci dan pendam dendam itu seumur hidup.....

Tapis mata kita. Pandang kelemahan diri dan perhatikan kebaikan orang lain bukan sebaliknya.

Kerana disebalik itu Ada Teguran dan petunjuk Allah bagi untuk menyedarkan kita..
manusia memang begitu . sebab aku pun manusia .
okay lah sebelum berangkat ke bandaraya kuala lumpur [ boleh lepak dengan siti haija (eja)..jalan TAR je pun rumah eja ..agak jauh dari rumah aku laa ] rasa nak masak sikit .


Photo: Pizza Roti Gardenia 
Oleh : Naimah Md Ludin 

-5 keping roti gardenia (disapu mentega)
-sos cili&mayonis
-3 batang sosej (dihiris nipis2)
-4 keping keju cheesedale
- keju mozarella (agak2 ja untuk tabur atas toping piza)

bahan tumis:
1 labu bawang besar (dadukan)
2 ulas bawang putih (cincang halus)
2 sudu serbuk kari
2 sudu kecil garam
sedikit gula
isi ayam (dicincang)
1 senduk mix vegitable
1/3 cawan air
1 sudu mentega.

cara penyediaan:
-cairkan mentega.tumis bawang merah dan bawang putih sampai kekuningan
-masukkan rempah kari dan masak sampai garin
-masukkan isi ayam dan tmbah 1/3 cawan air..masak sampai ayam empuk dan hampir kering air..
-masukkan mix vegitable
-masukkan garam dan gula..kalau sebati dan padamkan api
-ketepikan

1)susun roti gardenia yg dah disapu mentega dalam pemanggang vantage
2)lorekkan sos dan mayonis atas roti
3)taburkan bahan yg ditumis dan hirisan sosej
4)susun keju cheesedale dan taburkan keju mozarella...
5)tutup pan dan buka api paling kecil
6)bakar sampai keju cair (lebih kurang 10-15mnt)
sedia hidang...sgt sedap..rangup. 

Selamat Mencuba! :) 


Pizza Roti Gardenia
Oleh : Naimah Md Ludin

-5 keping roti gardenia (disapu mentega)
-sos cili&mayonis
-3 batang sosej (dihiris nipis2)
-4 keping keju cheesedale
- keju mozarella (agak2 ja untuk tabur atas toping piza)

bahan tumis:
1 labu bawang besar (dadukan)
2 ulas bawang putih (cincang halus)
2 sudu serbuk kari
2 sudu kecil garam
sedikit gula
isi ayam (dicincang)
1 senduk mix vegitable
1/3 cawan air
1 sudu mentega.

cara penyediaan:
-cairkan mentega.tumis bawang merah dan bawang putih sampai kekuningan
-masukkan rempah kari dan masak sampai garin
-masukkan isi ayam dan tmbah 1/3 cawan air..masak sampai ayam empuk dan hampir kering air..
-masukkan mix vegitable
-masukkan garam dan gula..kalau sebati dan padamkan api
-ketepikan

1)susun roti gardenia yg dah disapu mentega dalam pemanggang vantage
2)lorekkan sos dan mayonis atas roti
3)taburkan bahan yg ditumis dan hirisan sosej
4)susun keju cheesedale dan taburkan keju mozarella...
5)tutup pan dan buka api paling kecil
6)bakar sampai keju cair (lebih kurang 10-15mnt)
sedia hidang...sgt sedap..rangup.

Selamat Mencuba ! :)
malam ni nak beli barang of cos la shopping di Billion Group .
 
 

12 comments:

  1. sedapnye tgk...lapar la pulak T_T

    ReplyDelete
  2. kalau rajin pasti menjadi ni..tp js huhu..malas..hikhik

    ReplyDelete
  3. PIZZA NI ADE DELIVER TAK????
    HAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha semua nak delivery ek .. nanti fisya hantar kat Na .

      Delete
  4. Assalamualaikum fida, sedapnya! kecur air liur tengok ni. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam sheila .. tu mengidam :p

      Delete
  5. sedapp nya..pandai masak!..
    menjadi warga KL kdg2 best..kdg2 tak..hehe:)
    apa pun teruskan hidup dgn semangat ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah sis . itulah kdg2 bes kdg2 tak.okay sis

      Delete

assalamualaikum / salam sejahtera ! i am afisya afida.